Friday, November 4, 2011

Ajarkan Aku Bahasa Cinta!

Ajarkan saya bahasa cinta kita!
Orang tak akan tahu mengapa kita jatuh cinta bukan?
tapi orang akan tahu yang kita sudah jatuh cinta..
kadang-kadang sesetengah orang tak tahu apa itu cinta dan ingin belajar tentang cinta..
cinta tu senang jer nak lafaz tapi susah nak buat!
sebab bila kita dah bercinta susah untuk kita handle cinta tu..
kenapa?
sebab ada saja yang akan datang dalam ccinta kita tu..
ajarkan aku bahasa cinta..
bermaksud tolong ajarkan saya bahasa cinta yang awak cuba beri..
sebab kadang-kadang saya tak faham apa yang awak maksudkan dengan cinta tu..
sayang atau betul-betul cinta?
jadi ajarkan saya bahasa itu sebab dekat sekolah dulu saya tak sempat nak belajar..
awak,
jangan mudah ungkapkan yang awak sayangkan saya jika awak sendiri tak pasti..
awak pasti dengan apa yang awak ungkapkan?
saya ni tak ada apa-apa harta pun..
cuma saya ada awak..
saya nak awak ada untuk saya sampai bila-bila..
adakah itu salah satu bahasa cinta yang awak cuba ajarkan?
bila saya tanya saya ni siapa bagi awak,
awak jawab saya ni manusia..
saya ni manussia apa?
awak jawab lagi yang saya ni manusia "someone speacial"
adakah itu juga bahasa cinta yang awak ingin ajarkan kepada saya?
susah juga yer kalau ingin belajar bahasa cinta?
tak semudah untuk belajar bahasa melayu sebab bhasa cinta ni hanya antara dua hati..
awak gurunya dan saya muridnya!
itulah yang dinamakan cinta..
komunukasi dua hala antara dua manusia..
awak,
bukan senang jugakan kalau kita tak faham antara satu sama lain jika kita ingin belajar bahasa cinta?
jadi ajarkan saya untuk faham awak dalam bahasa cinta kita..
usaha salah tafsir apa itu cinta,.
cinta tu kan sayang?
betul ker?
Tolong ajarkan saya lagi tentang bahasa cinta mengenai itu!
yang saya tahu,saya sayang awak sangat-sangat!
dan saya hanya ada awak selain keluarga saya..
dan itu harta saya paling tak ternilai..

awak!
Ajarkan saya bahasa cinta kita!

p/s: tak semudah itu saya boleh melupakan awak setelah apa yang kita ada selama ini dan sebelumnya.. :)

Khas Untuk Awak,Manusia "someone speacial"


Wednesday, October 26, 2011

Modelling Itu Minat Saya!

Saya Bercita-Cita Untuk Jadi Seorang Modelling Satu Hari Nanti!
Saya Bukan Berangan!
Tapi Saya Akan Buktikan Untuk Ia jadi Kenyataan!
Jom Layan Apa Usaha Saya Setakat Ini!














Ini baru sikit sahaja..
nanti saya akan update yang seterusnya..
korang doakan saya untuk jadi yang terbaik yer!

Saturday, July 30, 2011

Oh Ramadhan! :)

1 ogos 2011
hari pertama bulan puasa..
sekali lagi aku akan mulakan bulan ramadhan kat unisel nih..
sepanjang belajar kat sini ini kali ketiga berpuasa kat unisel yang tercinta..hehehe
sedihkan bila dengar puasa tanpa keluarga tapi kat sinilah kita nak pupuk sikap berdikari kita..
merasai bulan ramadhan yang penuh dengan cabaran di alam kampus yang sangat penuh cabarannya!
bersabar jer la abzel!
tak lama pun puasa tu kan?
untuk semester akhir nih kelas mmg padat sgt2!hari isnin jer xda kelas sbb mmg hari cuti fakulti.. :)
serius aku cam kelam-kabut sikit untuk semester nih..
banyak benda yang harus aku buat!
terutamanya praktiakl punya pasal..
pening la..hahaha!
tak tawu nak praktikal kat mane...
korang ada idea x?
lepas praktikal aku dah fkir dah nak wat pe..
aku nak smbung dgree dlm course communication kat uitm!
macam terlari jauh berkilo2 meter jer kan dr bidang aku skang nih!
tapi HOP aku yang baik hati 2 dah nak tolong aku dptkan tempat utk course 2!
jadi apa lagi kan?pucuk dicita ulam mendatang..
kalau dia sudi,stadium bukit jalil aku tadahkan!hahahha
mak aku pun penah cakap,xmenyesal ker amik kos aku yang skang nih sbb tangan aku nih tgn kayu!hahah
then aku ckp la,xsemestinya kita akan kerja dengan apa yang kita belajar..
betulkan kawan-kawan??
sebut pasal mak,aku sangat rindu dekat mak!
lagi2 dah nak puasa nih!aih!bila la nak dpt rasekan msakan mak time bulan pose nih!
tapi minggu depan aku nak balik!
tak ada sape yang boleh halang aku untuk balik yer!
sekian terima kasih!hahaha
bila balik ipoh nanti banyak benda yang aku dah plan nak wat..
terutamanya jalan2 shopping raya!
bila lagi nak habiskan duit mak n abahkan?kahkahakahakah!
aku memang gyler+mereng dengan shopping!
tak tawu la apa nak kata!
penyakit kronik betullah! :P
jadi!
Aku  nak wish Selamat Menyambut Bulan Ramadahan!
semoga korang semua diberkati Allah..
Jom Bolot puasa ramai2!
sekian,

Saya Muhamad Rizairul Abzel Melaporkan Untuk Danish Adam Zariel Entertaiment!
wah!
berangan kau! :P





Thursday, July 21, 2011

entry gatal-gatal! :P

Assalamualaikum encik blog!
dah lame tak singgah kan?
mesti dah merajuk nih!hehehe..
entry kali nih plak pasal kehidupan aku kat unisel nih untuk semester akhir!
dah sem last dah dia nih!dasat 2...hahha :P
unisel nih xda bnyak bezanya walaupun dah dekat 4 bulan aku tak tngok!
xda perubahan pon kecuali student yang makin ramai dan facilities yang ada sedikit bertambah!
hehehhe...
aku semester nih duk kat block siswa kat block A5!block yg bnyak sgt kenangan bagi aku!
nak tawu tak ape kenangan 2?
hahahah!rahsia lar!mane leh bg tawu korang! :P
kelas minggu first nih tak mula lagi..so aku agak bosan la ibarat mnggu buah yang tak gugur!
tapi..
berita baik sem last nih ialah aku dipilih menjadi presiden bagi persatuan pembimbing rakan siswa!
terbaikklaaaahhh!
nak jadi kaunselor la konon!
tapi hampeh jer kan?hahahhaha...!
hah!pasal hubungan aku dengan si dia lak makin bertambah sayang dan gembira walaupun dia bz dengan kerja2 dia,tapi aku faham!so aku ikot jer gerak-geri dia!
aku still sayang kat dia gila nak mati lah!
korang nak tawu sape?hahahah
adalah..orangnya ialah >>>>>>>>!(lu pikirla sendirikan)
sawan aku dibuatnya!kihkihkih!
setakat ni jer kot yang aku leh citer!sebab xda bnyak citer sgt pon! :P




mood;akurindudiasangat-sangatmcamnakmatinih!tolonggggggg! :p

Friday, July 8, 2011

Semuanya Indah Disini!!

Entry yang nih pulak khas utk kawan2 aku kat shell!
dua bulan aku kerja macam knangan yang ada..
mula2 aku mmg xnak kerja kat sini..
bila abah pujuk so aku pun ikot jer la..
aku ingat tak best kerja kat sini..
org kan penah ckp,xkenal maka xcinta!
skang aku yang sedih bila nak tnggalkan tmpat nih..
kat sini boleh dikatakan 99 percent pkerja semua lelaki..
hahahha!
so,senang la aku nak wat kecoh kan..
dorang semua mmg satu kepala ngan aku..
tap ada gak yg cam sengal tahap ubi..
yela,manusia kan macam2 perangai ada..
kat sini aku dpt kwn baik,
abg ngkat,geng JJCM
geng tido2 sedunia..
hahaha...
macam2 kan?
best sgt bila kerja kat sini walaupun just dua bulan..
bagi aku dorang semua kawan2 yang terbaik..
antara kawan yang aku rapat ialah:
Azrai- aku panggil dia tenggiling..!
Amy- dia nih paling baik..bnyak jasa dia kat aku..
Abg Zul-..menantu abah yg xjadi!hahaha..dia abg angkat aku yg sgt kelakar..
Faiz- dia nih mat kelate murtad!hahah
Faris-student upm yg cuti cm aku..paling mahal kat dia niih misai dia yg cm tanglong..
Yoi-budak yg sgt bangga dgn tmpat tnggal dia..Batu gajah..peace>>
Ejam@Atan-mamat lurus yg selalu kena buli ngan yoi..selalu kalah ossom!
yazid-Dia nih suka belanja aku..haha..aku suka..
yang lain lak cam farid,paan.boroi n lain2 lagi la..
banyak lagi kawan2 aku yg suka layan aku..
dalam shell ni aku la paling manja kot sebab aku suka wat kecoh dngan perangai aku..
dorang semua suka layan aku..
then macam ayat atau gelaran yang termuncul dlm masa 2 bulan nih..
salah satu nya ayat paling fames ialah TOYA!
aku akn inggat perkataan nih..
then kitaorg yg bahagia jaga expired gas akan Ossom tok tentukan sape rehat dulu..
cam budak2 jer kan..
tapi sgt la best kot sebab setius kelakar..
kitaorg kalau bosan2 suka gak main teka2 lagu..haha
aku la paling lambat bab teka lagu nih sebab dorang layang lagu cinta lame2..
aku maner la layan sgt kan?
hehehhe...
selain tu kitaorg ada geng JJCM..jalan2 cari makan..
geng ni mula start 2 minggu lepas jer..
kitaorg pusing2 cari kedai yg ada makan sedap2 jer..
leh gemuk taw x klau hari2 cm ginih..
so sweet la..!
lepas 2 bila dah kenyang mula la masuk keja lambat..
hahahah...
aku lak yg palin rajin mengulor kat belakang Plant 2..
asyik tido jer..
weeeee!
Sepanjang dua bulan nih jugak mcm2 ilmu yg aku dapat..
semua nya ttg Gas dan Shell!
bangga kot...hahha
semua proses pembuatang Gas dah ada dalam  kepala otak nih..
hehehe..
so xda sape leh tipu aku lepas nih..sebab aku lah Dr.Gas!
pejam celik pejam celik dah tinggal 4 hari jer aku nak kerja kat sini
sedih la nak tinggal kat temapt nih..
sedih nak tinggal kan kawan2 aku..
nanti aku mesti rindu gyler saat makan aiskem,main bowling
layan bola,makan gula2,main lari2 sebab abg zul suka kentut!hahaha..
lepas 2 saat ponteng,time kerja leh lak g window shopping,jalan2 naik motor..
serius aku kata yang aku akan rindu saat nih..
tak lupa uugak dekat makcik2 n aunty yang suka layan kesengalan aku..
dorang semua cam terhibur..
siapa ada yang kata nanti dah xda la handsome boy nih dah..
and dah xleh la makan karipap ngan cucur udang,..
sebab doarng nih rajin order karipap and cucur udang mak aku..
memang terbaik der!!
korang semua kena rase ok..
Thanks jugak la kat semua engineer,manger,supervisor,akak office yang terima aku time aku kerja kat sini..
yang paling penting thanks kat abah!
abah lah yang mencetuskan semuanya
sebab kalau abah x syorkan aku kerja kat sini aku xkan rase smua nih!
boleh meleleh kott air mata!
sedaaaayyy weeehhhh!
kat sini dorang panggil aku along atau abzel..
hahahahha...
dorang semua xkan kacau aklu sebab sape kcau aku nanti abah aku marah dorang..
doarang kata aku "anak abah"..
hahahhaha!
kat sini jugak aku la suplier CD filem2..hahaha
sebab aku rajin beli n vter kat dorang smua..
so doarnag terpngarud utk pinjam Cd Dari aku..
kahkahkah!
haih!bila ingat balik semua nih..mesti akan senyum n nages!
semuanya ada..
manis,masam,pahit and kelat..
last thing aku nak cakap..
aku janji aku xkan lupa semua kawan2 aku kat sini...
aku sayang dorang semua!
banyak benda yang aku belajar..
banyak benda kat sini yang dah ubah diri aku..
perkara paling penting yang aku belajar ialah..
susahnya nak mencari rezeki..
kawan yang baim adalah kawan yang suku dan duka dgn kita..
hargai setiap rezeki Allah itu..

so aku nak bagi satu lagu khas utk entry nih!
So..
Terimalah..

Kenangan Terindah-Samsons!

Aku yang lemah tanpamu 
Aku yang rentan karena 
cinta yang tlah hilang darimu 
yang mampu menyanjungku 

Selama mata terbuka 
Sampai jantung tak berdetak 
selama itu pun 
aku mampu tuk mengenangmu 

Darimu, kutemukan hidupku 
Bagiku, kau lah cinta sejati 

Bila yang tertulis untukku 
Adalah yang terbaik untukmu 
Kan kujadikan kau kenangan 
Yang terindah dalam hidupku 
Namun takkan mudah bagiku 
Meninggalkan jejak hidupku 
Yang telah terukir abadi 
Sebagai kenangan yang terindah 

p/s:entry ni khas utk semua kawan2 aku kat shell..weh!aku syg korang..thanks utk semua kenangan 
selama ni..ingat taw!kita semua tetap kawan.. :)




Jalan-Jalan Ponteng Kerja!

Jalan-jalan ponteng kerja!
hahahah..
boleh wat rancangan tv kan?
mesti gempak..
lagi2 kalau aku yg jadi pngacara..
peewwwwiitt..caya lar..
entry kali ni pasal jalan2 aku yang xhabis2..
aku ngan kawan2 krja aku suka jalan2..
kitaorg jalan pusing satu ipoh cari makan..
kat mana ada makan sedap kat situ ada kitaorg..
hahaha..
so..
aku nak tunjuk kejayaan kami hari nih yer..


hahhaha..
nih muka aku yang tengah layan makan..
mmg sedap beb!
rugi korang xrase la...
kalau korang nak rase datang la ipoh..
aku bawak makan seantero ipoh..
wuuuu!
sebab 2 aku dah gemuk..
tapi gemuk sikit jer la kengkawan..
hahhaa
ehem2!
aku taw korang nak kan?
jadi jgn la lepaskan peluang..
errr!
dalam nih aku nak selitkan sumting...
aku nak selitkan lagu kehilangan nyanyian firman!
best wokk lagu nih..
lagu nih utk entry nih la..
so,jika korang penah rase kehilangan 2..
korang akan tawu ape disebalik lagu nih..
sakitkan bila kita kehilangan org yg kita syg?
so hargailah dorang..

KEHILANGAN
Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

*
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Back to *, Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi.. (2x)

so,korang layan la lagu nih..pandai la korang google yer..hahah
jahatkan?

p/S: sekali aku dah sayang seseorang 2,aku akan syg dia smpai mati..
tapi bila aku dah benci seseorang 2 xkan mudah utk berubah menjadi syg..
fikir2kan lah..
selamat beramal..
:)


Thursday, July 7, 2011

Sweet Vs Masam!

Entry yang nih agak selengga sikit la..
korang nak tawu nape?
sila la bace eh..
hahaha
cerita ni pasal aku dan dia..
aku dah tentu la sweet..
dan 
dia lak mesti la masam..
hahaha..
makin hari makin aku syang kat dia..
aku dah jatuh gila weh!!
mak kawen kan saya!
tiba-tiba kan?
kitaorg nih kadang cam anjing and kucing..
ada jer citer atau benda yang nak digaduhkan.,.
pastu mula la nak merajuk2 bagai..
and aku akan wat xtawu jer..
sebab aku xreti nak pujuk..
hahaha..
sedih kan?
tapi..
kitaorg tetap sweet n masam!
and lagi satu..
sorang senget and sorang gila!
hahah..
dah kena la 2 kan?
kadang2nak gelak guling-giuling pon ada..
tapi nak wat cm ner..
name jer dah besar tapi cam kekanak yang main pondok2..
untuk pengetahuan korang..
sebab semua bnda ni la aku sayang sangat kat dia..
xnak kehilngan dia..
walaupun aku payah nak lafazkan yang aku sayang..
tapi
kat sini aku nak bagi tawu..
"awak..saya syang awak!! "
Love you soo Much la..
geli x korang?
tak payah nak geli la taw..
wat2 tak nampak jer okeh..

Jika Ini Yang Terbaik Untuk Aku..
Aku terima dia seadanya...
Keran dia Cinta aku yang luhur..
alamak!
sorry..
terjiwang..
aku ni ibarat Mintak Kfc tapi dapat mcd..
hahhaa..
kalau korang xpaham..
g la google okeh..

sebelum tu..aku nak gak hupdate pic aku yang terbaru,.,
meh2 kita usha2..
jangan segan..
hope korang tak mimpi aku yer..
hehehe..







cukup x??
nanti aku hupdate lagi yer..
semoga mimpi yang indah2 la yer...

p/s: aku nak tujukan lagu yang sempurnakanku,disaat aku mencintai dirimu,percya padaku
dan jugak lagu kehilangan pada orang yang aku sayang
tuuu...

Naik!Naik!Semuanya Naik.. :)

Hari nih genap 90 hari aku bercuti dengan gembira!
seronok kot bersuka-suki dirumah sambil kerja..
penuh la poket aku selama 3 bulan nih..
hahaha..
Tapi!!
ada satu berita yang sedih tapi aku suka..
suka ker??
lalalalala..
korang nak tawu x?
cube tepuk tangan dulu..
hahaha!
beritanya!!
tulisan pon dah merah..
so,its means gempak la kan..haha :p
semunya tentang aku naik!
sebab 2 tajuk entry cm gitu..
nak tawu ape yang naik??
mehh aku listkan satu persatu yer..
sila kuarkan kertas dan pen..
wahh1dah mcm main masak2 lak kan?
sebelum cuti aku berat aku 64 kg dan selpas 90 hari 14 kg yer!hambik..
saiz kasut aku dulu 9 jer..tap skang dah 10 yer..
saiz pinggang aku sebelum cuti 32 jer..tapi skang dah 34 okk!
terbaikk x???
sedih sngat taw x korang berita 2..
aku skang nih ngan berusaha gigih nak diet++bersenam bagai la..
baru nak bersenam kan..
sebelum ni slera makan semua naik..
yela..hari2 mak aku goda dgn masak yang sedap2!
nafsu makan pon menbuak2 la..
hahaha..
jadi..
aku nak nasihatkan kat korang semua..
jadilah macam aku..
bahagia selepas kecewa..
dont give up!!
meh aku nak tunjuk gmbar aku sebelum dan selepas..
sila2 tengok n cuci mata..
tapi!!
aku tetap nsem n comell...
hahahah :P
yang nih sebelum cuti!!handsome kan??

Yang nih gmbar terbaru..after cuti..comel gak kan?

so!
korang kalau cuti lelame..
enjoy la cuti 2 elok2..
macam aku!
hahaha...

p/s:kawan2 aku panggil aku dak demok!k fine..ada aku kesah?

Friday, June 17, 2011

Abah!

Seorang insan yang aku kenal sejak kali pertama aku melihat dunia,dialah abah!abah yg telah membesarkan aku dari aku lahir hinggalah sekarang..banyak jasa abah pada diri ku selama ni smapai aku xtahu nak balas cm ner..hnya dgn doa dan sebuah kejayaan dari hasil didikan dia selama ini..abah seorang yg sgt friendly bg aku..dia adalah abah yg terbaik untuk aku sebab apa sahaja yang aku inginkan akan cuba dia dapatkan..aku sayang abah dunia dan akhirat!sempena Hari Bapa Nih,aku nak ucapkan selamat Hari Bapa Abah!thanks 4 everytink..love u damn much... :)

Thursday, June 16, 2011

Jauh

                                    serius saya rindu sorang sahabat baik saya...erm!dulu kitaorang tiap2 malam msg,calling2!tapi skarang dah xda..hurm..Ya Allah,knape Kau jauhkan dia dari aku?aku rindu dia...gelak ketawa dia,senyuman dia,gurauan dia..semua aku rindu!

Fahami Diriku...

                   Hai Mr.mcflurry..hurm..hope smua sihat,dah agak lama x tulis dlm nih!cm dah ada habuk2 skit la..fuhh!ada la 2 kilo kan..hurm..haish!aku nih kalau x tulis kisah cerita aku mmg xsah dlm nih..hurm..susahkan bila kita nak puaskan hati semua orang?kenapa kita jer yg kena faham org?bila plak orh nak faham kita?kawan baik kita pun kadang2 susah nak faham kita..dekat sape lagi kita nak mngadu?selain Allah,aku suak mngadu dekat Mr.mcflurry nih..(nama Blog aku)..hurm!kisah cinta aku mmg xpernah nak berakhir..entahlah..adatlah bila bercinnta,pasti ada pasang surutnya..aku bukan nak menghukum atau nak menganiaya org atau sesape,tapi bagi aku cinta itu sangat indah kalau kita sinari dengan rindu dan kasih sayang..aku ckp terus-terang kat sini..aku mmg kurang suka bermsg atau bercalling dgn org yg aku cinta..cuma bila dah rindu barulah terhegeh2 nak cari topup or phone utk msg..


                  Bukan mudah kan kita nak buat orang 2 faham kita?susah kan Mr.mcflurry?hurm..hati mula berbisik2,adakah relevan aku dihatimu?jangan salahkan aku bila aku jadi begini,aku xminta untuk berjauhan dan bukan bermakna aku berubah hati,percayalah sayang..first aku dah sayang aku akan sayang sampai bila2.itulah aku..aku bukan orang yg suka omong kosong bila aku dah sayang..biarlah Allah yang tetntuakn segalanya..aku hanya berserah..mungkin aku masih confius, atau mungkin aku masih tercari2 ttg apa itu erti cinta yg sebenar..


                 Berikanlah aku ruang untuk bernafas buat seketika,aku xminta untuk ditinggalkan..jauh sekali tapi berikan aku masa yang paling sesuai untuk aku mncari sebuah ketenangan itu..Allah..kalau benar dia itu jodohku..Kau berikan lah hatiku sepenuhnya kepada diriya..aku x perfect dan x sehebat orang lain..aku masih perlu bnyak beljar dan mencari pengalaman hidup..fahami kehendak aku..dan kalau aku ditakdirkan bukan untuk mu,izinkan aku pergi jauh dari hatimu..mungkin Janji Allah itu bukan untuk kita.. :(

Monday, June 6, 2011

Adam Dan Hawa..

Manusia pertama yang diciptakan iaitu sang Adam menikmati segala yang indah di syurga.
 Namun Baginda tetap berasa sunyi dan 'kehilangan'. 
Akhirnya Hawa diciptakan untuk menemani Adam.
 Barulah Adam berasa lengkap dan sempurna.
 Mereka bahagia di syurga dan kemudiannya kerana cintanya kepada Hawa, akhirnya mereka dihukum turun ke bumi.
 Manusia pertama dan kedua adalah lelaki dan wanita.
 Saling memerlukan dan saling melengkapi. 
Masa terus berlalu dan sehingga kini, lelaki dan wanita masih saling memerlukan antara satu sama lain. 
Masing-masing ada tarikan yang tersendiri.
 Wallahua'alam.

Tuesday, May 24, 2011

Permintaan Terakhir...

                  Entry yang ni lak aku tulis sbb ada kawan aku sebut pasal permintaan terakhir..hurm!org mesti xnnak dgr atau risau bila someone 2 sebut pasal permintaan terakhir kan?hurm...permintaan terakhir aku cuma aku nak semua orang yang aku sayang berkumpul didepan aku saat2 hembusan nafas aku yang terkahir...hurm..nape aku mintak cam 2 sebab itulah kali terakhir aku dapat lihat orang yang aku sayang depan mata aku..family aku,sahabat aku (ifa,mas,samil, dan baida),miss.sundae!aku sayang dorang semua..and pd kawan2 yang lain jgn lupa jugak untuk lawat jenazah aku..mungkin itu yg dpt wat aku gembira kat sane nanti kan?sedekahkan Al-fatihah utk aku dan jangan lupa doakan keabadian aku kat sana...itu aje yang aku minta...eh!nape sedih2 nih..aku xbersedia lagi utk itu..banayak lagi aku kena tambahkan amal..semoga Allah selamatkan aku dunia dan akhirat...aminnn.

Kematian itu satu kepastian..

              Kematian itu satu kepastian keran itu janji Allah,yang hidup pasti akan mati juga..tiada yang kekal selain Allah..bila Allah dah lafazkan "KUN FAYA KUN" maka akan terjadilah apa yang dikehendakinya...dalam hidup kita xdapat lari dengan apa yang telah dijanjikan...entry kali nih aku nak cakap pasal kematian yang sering aku fikirkan.."bila agaknya waktu aku"....hurm...

               Bila cerita pasal hal nih teringat masa kisah zaman skolah dulu..time 2 aku darjah enam..hurm!aku kehilangan sorang kawan yang sgt baik walaupun dia kuat menyakat and mengata tapi hatinya sangat baik..ADAM namanya,seorang budak yang ceria..aku xsangka yang hayat dia xlama bila di disahkan kena pnyakit barah hati..dia meninggal seminggu sebelum UPSR..sedih sgt time 2..aku n kawan2 yang lain sempat tengok jenazah dia tuk kali yang terakhir..aku doakan adam bahagia disana...

               Masa Form 1 pula,lain plak kisahnya..kawan aku ni pmpuan..dia suka ejek2 aku n cari gaduh...name dia ATIQAh...tp dlm xsngkanya aku...hayat dia pun xpanjang jugak..aku xpasti ape sakit yang dia alami..tapi yang wat aku sedih n xdpt nak terima..sebelum dia meninggal dia ada wat permintaan,,permintaan dia nak jumpa aku..so cikgu pun bwak aku g hospital n aku jumpa dia..time 2 dia koma..aku xdpt nak kata ape bila tngok dia cm 2...aku cuma mapu ckp "aku dtg tngok ko..ko bangun la...jangan tinggalkan kami smua"dia nages time 2...doktor kata dia leh dgr ape yg kita ckp....esoknya pula,cikgu umumkan kat perhimpunan yang dia dah takda...aku rase cm dunia dah terbalik..tp apa yang aku leh wat sbb Allah 2 lebih sayangkan dia kan?hurm..sbarlah wahai hatii..sahabat,semoga ko bahagia disana..hurm...aku harap kita akn dpertemukan disana nanti...

             selepas beberapa tahun aku kehilangan kawan,mase form 4 tragedi 2 terjadi lagi...aku xdpt terima apabila sahabat baik aku,Asyeqa Danea dah xda...time 2 bulan april kalau xsilap aku...aku terkejut sgt2..aku syg dia...sgt sygkan dia..tapi dia dah tinggalakan aku...Allah lebih sygkan dia...seminggu aku xp skolah sbb sedih punya pasal...kisah Syeqa nih terlampau banyak..hurm...Wahai Sahabat,aku harap ko xlupakan aku...aku sygkan ko buat selamanya...

              Kes aku pula bukan pasal kematian manusia..tapi kematian hati...hurm!xtawu nape...aku ditinggalkan sebegitu shj oleh org yg aku sgt syg...aku syg dia sgt2..tap nak wat cm ner kan?mungkin itu yg terbaik utk kami..segalanya Allah dh tetapkan..mmg sedih bila kita kehilangan org yg kita syg..lagi2 org yg bnyak buat kita gembira n selalu ada dgn kita bila2 mase time kita perlukan dia...sedih kan entry kali nih!tapi mungkin hati aku hidup semula kini selepas adanya bidadari itu yg hadir dlm hidup aku skarang...

            memang benar kematian itu pasti bukan?dah tertaluk dalam LUH MAHFUZ..kita sbg manusia yang xda pape nih xleh nak elak atau lari dr perjanjian 2...jadi bnyak2 kan lah amal kita..semoga kita semua diredhai Allah..aminnnn!insyaallah~~

Jangan Pernah Berubah...

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas ‘tuk bertahan
Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan


Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaan ku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan


Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah


Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya






P/s:kesakitan apabila ditinggalkan sgt perit dan terseksa...bila kita terlampau sygkan seseorang smua benda kita tak sanggup terjadi...tapi itu semua akan tetap menjadi kenangan yang abadi...

Sunday, May 22, 2011

Aku,kamu Dan pertanyaanku...

Tuhan mengapa kau pertemukanku dengannya
jika pertemuan itu hanya membuatku terluka
mengapa kau tumbuhkan cinta dihati ini
jika cinta itu hanya membuatku kecewa
mengapa semua ini harus terjadi kepadaku
sudah cukup aku merasakan pedih ini
tuhan jika boleh aku meminta
aku ingin mengenal dirinya lebih dekat
aku ingin dia merubah sikapnya padaku , yg selalu membuatku kecewa

Tuhan jika boleh aku berharap
aku sangat ingin memilikinya
Tuhan jika boleh aku jujur
sungguh aku merindunya
Tuhan izinkan aku merasakan dan mendapatkan semua itu
walau itu hanya untuk sekejab saja
tapi jika engkau tidak mengizinkan
jauhkanlah dia dariku
bila dia teruz didekatku
hanya membuatku terluka dan rapuh